Apple

Apple lansează o campanie de reduceri în China pentru a-și impulsiona vânzările.

Apple a demarat o campanie de reduceri pe site-ul său oficial Tmall din China, cea mai importantă piață externă a companiei, informează adevărul.ro. 

Campania oferă discounturi de până la 2.300 yuani (318 dolari) pentru anumite modele de iPhone, într-un efort de a stimula vânzările și de a face față concurenței acerbe din partea producătorilor locali.

În ultimii ani, Apple s-a confruntat cu provocări pe piața chineză, cauzate de avansul rivalilor locali, cum ar fi Huawei Technologies, precum și de o interdicție neoficială asupra folosirii iPhone-urilor în agenții de stat și în anumite firme. 

Aceste obstacole au afectat performanța Apple în China, a doua cea mai importantă piață a companiei după Statele Unite.

Conform datelor furnizate de China Academy of Information and Communications Technology (CAICT), livrările de telefoane mobile inteligente ale mărcilor străine au scăzut cu 27% în primul trimestru din 2024.

 Cu toate acestea, livrările de iPhone-uri în China au înregistrat o creștere de 12% în luna martie, o îmbunătățire semnificativă față de declinul de 37% al vânzărilor din primele două luni ale anului.

Reducerile sunt aplicabile pe perioada 20 – 28 mai.