Google

Google AI Overview, tehnologia avansată care te sfătuiește să mănânci pietre

 În ultimul timp, tot mai multe companii IT au început să dezvolte sisteme de inteligență artificială, însă problema majoră o reprezintă erorile acestora, care pot deveni hilare. Nici măcar gigantul Google nu este scutit de aceste probleme, informează Gândul.ro. 

După implementarea unei noi funcții de căutare bazate pe inteligența artificială, Google a început să genereze o serie de gafe.Printre altele, inteligența artificială a recomandat utilizatorilor să consume pietre sau să adauge lipici în brânza folosită ca topping pentru pizza.

AI Overview a fost lansată în Statele Unite ale Americii săptămâna trecută și a devenit accesibilă pentru unii utilizatori din Regatul Unit luna trecută. Scopul acestei funcții este de a ușura căutarea informațiilor, dar exemplele de comportament bizar al acesteia au invadat rețelele sociale imediat după lansare.

 Într-un exemplu oferit în acest sens, Inteligența Artificială dezvoltată de Google pare să sfătuiască utilizatorii să amestece lipici cu brânză pentru a se lipi mai bine de pizza, oferind chiar și detalii precise: „Puteți adăuga aproximativ ⅛ cană de lipici netoxic în sos pentru a-l face mai lipicios”.

Într-un alt răspuns, se afirmă că doar 17 dintre cei 42 de președinți americani au fost albi, lucru observat și semnalat de Bobby Allyn, care a remarcat gafa.

 Ca răspuns la întrebarea „Care este temperatura sigură pentru gătitul puiului?”, un utilizator a postat un rezultat care pare să indice răspunsul Google ca fiind de 38 de grade Celsius.

În ceea ce privește lucrurile care nu ar trebui consumate, AI Overview a recomandat unui alt utilizator să mănânce „cel puțin o piatră mică pe zi”, conform utilizatorului X Heshiebee.

Totuși, reprezentanții Google susțin că aceste răspunsuri nu reflectă modul în care funcționează sistrmul în general.În acest sens, un purtător de cuvânt Google a declarat că:  „Exemplele pe care le-am observat sunt, în general, interogări foarte neobișnuite și nu reprezintă experiențele majorității utilizatorilor”.