WhatsApp

WhatsApp testează o funcție de eliminare automată a notificărilor.

WhatsApp lucrează la o nouă funcție menită să ușureze gestionarea notificărilor pentru utilizatori. Aceasta va permite eliminarea automată a alertelor pentru mesajele necitite, indiferent dacă acestea au fost vizualizate sau nu, informează Ziare.com. 

Funcția a fost identificată în codul versiunii beta 2.24.11.13 a aplicației WhatsApp pentru Android și se așteaptă să fie inclusă într-o viitoare actualizare a versiunii oficiale. Deși nu se cunosc încă detaliile exacte despre modul în care va funcționa această caracteristică, există câteva posibile scenarii.

Una dintre variante sugerează că notificările pentru mesajele noi vor fi vizibile în lista de alerte doar la prima vizualizare, după care vor dispărea automat, chiar dacă mesajele nu au fost citite. O altă posibilitate este ca notificările pentru mesajele ignorate să expire după o anumită perioadă de timp, lăsând mesajele necitite fără alerte.

De asemenea, este posibil ca notificările să fie eliminate automat atât din lista de notificări, cât și de pe scurtătura WhatsApp imediat ce aplicația este deschisă. În acest caz, conversațiile cu mesaje necitite ar putea fi evidențiate în continuare cu caractere îngroșate în lista de mesaje.

Această funcție va oferi utilizatorilor un control mai bun asupra notificărilor și va contribui la o experiență mai fluidă în gestionarea mesajelor necitite, mai ales pentru persoanele care fac parte din grupuri de Whatsapp și care se se confruntă adesea cu un volum mare de mesaje și notificări. 

În același timp, pentru unii utilizatori, numărul de mesaje necitite poate constitui o sursă constantă de stres, amintindu-le în permanență de conversațiile nefinalizate.

Prin introducerea opțiunii de resetare automată a contorului de mesaje recente, WhatsApp ar putea contribui la reducerea anxietății utilizatorilor foarte ocupați. Aceștia vor avea posibilitatea de a începe cu o listă curată de mesaje de citit de fiecare dată când accesează aplicația. 

Deși există riscul ca unele mesaje să fie trecute cu vederea, această funcție poate atenua presiunea de a citi fiecare mesaj în parte.