Scarlett Johansson

Noua voce a ChatGPT stârnește comparații cu Scarlett Johansson din filmul „Her”.

Noile caracteristici ale ChatGPT, prezentate recent de OpenAI, au captat atenția utilizatorilor, în special opțiunea vocală „Sky”. 

Această funcție permite chatbot-ului să citească răspunsurile cu voce tare, fiind sesizată o asemănare cu vocea actriței Scarlett Johansson din filmul „Her” (2013), informează știrileprotv.ro. 

Totuși, OpenAI a declarat în mediul online: „Considerăm că vocile AI nu ar trebui să imite în mod deliberat vocea distinctivă a unei vedete, spunând că nu a intenționat ca vocea să reprezinte o „imitație” a vedetei.

Upgrade-ul adus de OpenAI la nivelul conversațional al chatbot-ului său a stârnit comparații cu pelicula regizată de Spike Jonze, în care personajul principal, interpretat de Joaquin Phoenix, se îndrăgostește de sistemul de operare al telefonului său, cu vocea lui Scarlett Johansson.

OpenAI a declarat că procesul de selecție a vocilor disponibile în modul de voce al ChatGPT a fost unul riguros, desfășurat pe parcursul a cinci luni. Au fost implicați actori vocali profesioniști, agenții de talente, directori de casting și consultanți din industrie pentru a asigura calitatea și impactul noilor caracteristici.

Deși filmul „Her” are ca fir narativ iubirea și intimitatea în relația cu un sistem de inteligență artificială, regizorul Spike Jonze a subliniat că pelicula nu se concentrează în mod special pe tehnologie sau software, ci mai degrabă pe aspectele emoționale ale unei astfel de conexiuni.